Chovanec má v talóne aj uzdraveného Vitteka, Žofčák: Chceme bodovať

NETKY.SK • 5 November 2014, 19:17 • 2 min
Chovanec má v talóne aj uzdraveného Vitteka, Žofčák: Chceme bodovať

PRAHA - Futbalisti Slovana Bratislava sa z Prahy nechcú vracať s prázdnymi rukami. Proti domácej Sparte bojujúcej o postup budú v súboji 4. kola Európskej ligy UEFA 2014/2015 jasnými outsidermi, ale možno aj táto skutočnosť im môže uvoľniť nohy a hlavy. Rovnako ako aj vzpruha v podobe generálkového víťazstva 3:0 nad Košicami v nedeľňajšom zápase Fortuna ligy.

slovakia

left justify in out

"Belasí" v príprave na zápas nič nepodcenili a berú ho vážne, o čom svedčí aj to, že do českej metropoly vycestovali už v utorok popoludní. Kouč úradujúceho slovenského majstra Jozef Chovanec musí na Spartu vymyslieť inú taktiku, s akou sa jeho zverenci prezentovali v prvom zápase na Pasienkoch. V ňom prehrali 0:3 a s nulou na bodovom i gólovom konte im v boji o postup pomôže zrejme už len zázrak.
     

Derby s bývalým federálnym rivalom však v sebe tak či onak nesie veľkú prestíž. "Máme šancu ukázať sa v lepšom svetle ako doma. Hráme o profesionálnu česť a za klub, aj keď šanca na postup je malá," povedal Chovanec, ktorý sa pristavil aj pri svojej úspešnej sparťanskej minulosti: "Som profesionál a to, že som v Sparte pôsobil, nehrá u mňa v tejto chvíli rolu. Požívam vážnosť v tomto klube, vďaka ktorému som sa dostal do veľkého futbalu, mám tu kamarátov a známych. Ale teraz som trénerom Slovana. Každý deň v Slovane je veľmi pozitívny, získavam bližšie informácie o klube aj o hráčoch, ich reakciách na tréningové cykly. Poznám ich v zápasovom strese, či dokážu napĺňať naše predstavy. Cítim, že sme psychicky odolnejší. Dúfam, že nepodľahneme tlaku a budeme sa vedieť vyrovnať s nepriaznivými okolnosťami. Z mužstva cítim odhodlanie. Čaká nás však veľa tvrdej práce, no ak sa k nám prikloní šťastie, môžeme pomýšľať na úspech. V každom zápase musíme zo seba odovzdať čo najlepšie."
     

S výpravou Slovana cestoval do "stovežatej" aj uzdravený kanonier Róbert Vittek. Už len jeho prítomnosť by hosťom mohla vliať pozitívny impulz. Chovanec však na predzápasovej tlačovej konferencii nechcel prezradiť, či s najlepším strelcom v histórii slovenskej reprezentácie počíta do základnej zostavy. "Som rád, že s nami Robo po príchode z Ameriky cestoval do Prahy. Ukázalo sa, aký je slovanista a že má veľké srdce. Keď sa bude cítiť dobre, sme pripravení aj na možnosť, že nastúpi," uviedol Chovanec. Vittek sa v tejto súvislosti pre oficiálnu klubovú stránku vyjadril, že mu futbal chýbal a je rád, že môže byť s chalanmi a že sa zapojil do tréningového procesu. Kapitán Igor Žofčák vníma "Viťovu" prítomnosť pozitívne: "Robo je úžasný hráč a bolo by veľmi dobré, keby zajtra nastúpil. Plusom je už to, že s nami cestoval. Verím, že bude v poriadku a zasiahne do zápasu."
     

Žofčák v období rokov 2007-2010 v Sparte pôsobil, získal v jej farbách aj majstrovský titul. Na roky strávené na Letnej spomína v dobrom, teraz však najslávnejšiemu českému klubu bude čeliť ako súper: "Spomienky mám veľmi pekné a som naozaj rád, že som sa sem mohol vrátiť. Motivácia je špeciálna nielen pre mňa, ale pre celé mužstvo. Chceme ukázať, že vieme hrať futbal a túžime získať nejaké body. Nálada je iná ako pred domácim zápasom a verím, že to ukážeme na ihrisku. Víťazstvá nad Ružomberkom a Košicami boli dôležité, aj keď to neboli z našej strany top zápasy. Všetci sa tešíme na zajtrajší zápas," podotkol Žofčák.
     

Slovanisti absolvovali v stredu o 19.00 h predzápasový tréning. Súboj Sparta Praha - Slovan Bratislava má výkop vo štvrtok 6. novembra o 21.05 h v Generali Arene.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies