Chorých v čakárňach ubudlo, prípadov chrípky je však viac

NETKY.SK • 5 Január 2017, 14:17 • 2 min
Chorých v čakárňach ubudlo, prípadov chrípky je však viac

BRATISLAVA - Pacientov v ambulanciách lekárov tento týždeň opäť ubudlo, chorých na chrípku je však viac. Celkovo sa zaznamenalo 35.507 akútnych respiračných ochorení (ARO) vrátane chrípky.

slovakia

left justify in out

Chorobnosť tak oproti predchádzajúcemu týždňu klesla o 1,8 percenta. "Najvyššia chorobnosť bola v Trnavskom kraji, najnižšia v Košickom kraji," informoval hlavný hygienik SR Ján Mikas. Najčastejšie ochoreli deti do päť rokov.

 

Chrípku a jej podobné ochorenia diagnostikovali lekári u 4483 ľudí, chorobnosť tak stúpla o 15,1 percenta. Najviac prípadov bolo v Trnavskom kraji, najmenej v Košickom. Najčastejšie ochoreli deti do päť rokov.

 

V rámci aktuálnej chrípkovej sezóny zaznamenali lekári tri prípady ťažkého akútneho respiračného ochorenia (SARI). Dva nové pribudli tento týždeň.

 

Chrípková sezóna potrvá do apríla. Epidemiológovia radia v tomto období v rámci prevencie často vetrať, umývať si ruky, primerane sa obliekať, vyhýbať sa priestorom s vysokou koncentráciou ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies