Chorých ubúda, chrípka však naďalej zatvára školy

NETKY.SK • 3 Marec 2017, 13:35 • 2 min
Chorých ubúda, chrípka však naďalej zatvára školy

BRATISLAVA - Počet chorých na chrípku na Slovensku miestami pomaly klesá, pacientov v ambulanciách je však stále dosť. Lekári nahlásili tento týždeň 50.554 akútnych respiračných ochorení (ARO) vrátane chrípky, čo v porovnaní s predchádzajúcim znamená pokles o zhruba 10,5 percenta. TASR o tom dnes informovali z odboru epidemiológie Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR.

slovakia

left justify in out

Pokles sa týka všetkých vekových skupín a takmer všetkých krajov, s výnimkou Bratislavského, Nitrianskeho a Prešovského. Práve v poslednom uvedenom zaznamenali najvyššiu chorobnosť, naopak, najnižšiu zaevidovali v Banskobystrickom kraji. Najviac ochoreli deti do päť rokov.

 

Chrípku a jej podobné ochorenia diagnostikovali lekári u 5423 ľudí, chorobnosť klesla o 18,8 percenta. Najčastejšie ochoreli deti do piatich rokov. Najvyššiu chorobnosť pritom zaznamenali v Prešovskom kraji a najnižšiu v Bratislavskom kraji. Pre chrípkové prázdniny bolo v uplynulom týždni zatvorených 18 materských a šesť základných škôl.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies