Chorých s chrípkou je menej ako minulý týždeň

NETKY.SK • 2 Január 2015, 16:48 • 2 min
Chorých s chrípkou je menej ako minulý týždeň

BRATISLAVA - Úradu verejného zdravotníctva SR tento týždeň lekári nahlásili 19 993 akútnych respiračných ochorení.

slovakia

left justify in out

Počet chorých tak oproti minulému týždňu klesol o 1,4 percenta. Najviac chorých zaznamenali v Trenčianskom kraji, najmenej v Banskobystrickom. Choroba najviac postihla deti do päť rokov. Komplikácie zaznamenali u 521 osôb, čo predstavuje 2,6 percenta zo všetkých akútnych respiračných ochorení. Medzi najčastejšie komplikácie patrili zápaly prínosových dutín (208), zápaly pľúc (181) a zápaly uší (132).

 

Na chrípku a chrípke podobné ochorenia v tomto týždni nahlásili 1 167 chorých, čo predstavuje 5,8 percenta z celkového počtu hlásených akútnych respiračných ochorení. Chorobnosť na chrípku klesla o 15,1 percenta v porovnaní s minulým týždňom. Najvyššiu chorobnosť zaznamenali v Žilinskom kraji, najnižšiu v Bratislavskom. Najviac chorých na chrípku a chrípke podobné ochorenia bolo medzi deťmi do päť rokov. Agentúru SITA informoval hlavný hygienik SR Ivan Rovný. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona