Chorých na chrípku ubudlo vo všetkých krajoch s výnimkou Bratislavského

NETKY.SK • 24 Február 2017, 13:36 • 2 min
Chorých na chrípku ubudlo vo všetkých krajoch s výnimkou Bratislavského

BRATISLAVA - Epidémia chrípky ustúpila. Lekári zaznamenali aj tento týždeň ďalší pokles chorobnosti. Celkovo nahlásili 58.411 akútnych respiračných ochorení (ARO) vrátane chrípky, informoval TASR hlavný hygienik SR Ján Mikas.

slovakia

left justify in out

Chorobnosť klesla vo všetkých krajoch s výnimkou Bratislavského. Chrípkové prázdniny malo 20 materských a 20 základných škôl. Na západnom Slovensku sú jarné prázdniny.

 

Chorobnosť na ARO v porovnaní s predchádzajúcim týždňom klesla o 11,9 percenta. Najvyššia bola v Žilinskom kraji, najnižšia v Nitrianskom. Najčastejšie ochoreli deti do päť rokov. Chrípku a jej podobné ochorenia diagnostikovali lekári u 6903 ľudí, chorobnosť klesla o 25,9 percenta.

 

Aj tento týždeň pribudli prípady akútneho respiračného ochorenia (SARI). Lekári ich nahlásili u 42-ročnej ženy z Nitrianskeho kraja a u 45-ročnej ženy a 76-ročného muža z Košického kraja. Celkovo sa tak v rámci aktuálnej chrípkovej sezóny zaznamenalo 29 prípadov, sedem ľudí zomrelo.

 

Chrípková sezóna potrvá do apríla. Epidemiológovia radia v tomto období v rámci prevencie často vetrať, umývať si ruky, primerane sa obliekať, vyhýbať sa priestorom s vysokou koncentráciou ľudí. Šíreniu nákazy medzi škôlkarmi môžu zabrániť ranné kontroly pred vstupom dieťaťa do kolektívu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies