Chorých na chrípku opäť pribudlo

NETKY.SK • 4 December 2015, 16:22 • 2 min
Chorých na chrípku opäť pribudlo

BRATISLAVA – V porovnaní s predchádzajúcim bolo v tomto týždni na Slovensku viac chorých na chrípku.

slovakia

left justify in out

Chorobnosť stúpla o 2,7 percenta. Lekári nahlásili 3966 ochorení. "Najvyššia chorobnosť bola v Nitrianskom kraji, najnižšia v Košickom," informoval hlavný hygienik SR Ivan Rovný.

 

Celkovo lekári nahlásili 44.345 akútnych respiračných ochorení (ARO) vrátane chrípky. V tomto prípade chorobnosť v porovnaní s predchádzajúcim týždňom klesla o 0,9 percenta. Najvyššiu chorobnosť zaznamenali v Nitrianskom a najnižšiu v Košickom kraji.

 

Vysoká chorobnosť zatvorila počas týždňa šesť materských a jednu základnú školu. Chrípková sezóna potrvá až do apríla budúceho roka. Nie každé prechladnutie či kašeľ však automaticky znamená, že človek dostal chrípku. Tá prichádza náhle a sprevádzajú ju vysoké teploty, aj nad 40 stupňov. Odborníci pri prvých príznakoch radia ostať doma a liečiť sa až do uzdravenia. Odporúčané sú lieky na tlmenie bolesti hlavy, svalov a zníženie teploty.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies