Chorých na chrípku je takmer o tretinu menej

NETKY.SK • 13 Marec 2015, 14:13 • 2 min
Chorých na chrípku je takmer o tretinu menej

BRATISLAVA - Úradu verejného zdravotníctva lekári tento týždeň nahlásili 57 042 chorých na akútne respiračné ochorenia (ARO), informoval hlavný hygienik SR Ivan Rovný.

slovakia

left justify in out

Chorobnosť tak oproti minulému týždňu klesla o 14,2 percenta. Najvyššiu chorobnosť zaznamenali v Trenčianskom kraji, najnižšiu v Prešovskom. Najviac chorých bolo detí do päť rokov.

 

Komplikácie lekári zaznamenali u 1 187 pacientov, čo predstavuje 2,1 percenta zo všetkých ARO. Medzi najčastejšie komplikácie patrili zápaly prínosových dutín (557), zápaly pľúc (355) a zápaly uší (275). 

 

Lekári hlásili 6 913 ochorení na chrípku a chrípke podobné ochorenia. Oproti minulému týždňu tak chorobnosť na chrípku klesla o 29,6 percenta. Najviac chorých na chrípku bolo v Žilinskom kraji, najmenej v Košickom. Najviac chorých bolo vo vekovej skupine od 15 do 19 rokov. 

 

Chrípkové prázdniny vyhlásilo osem materských škôl (tri v Prešovskom kraji a po jednej v Trnavskom, Trenčianskom, Banskobystrickom, Košickom a Nitrianskom kraji), 12 základných škôl (šesť v Žilinskom kraji, dve v Prešovskom, dve v Košickom, jedna v Banskobystrickom a jedna v Trenčianskom kraji). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies