Chorý svet: Aliho pohreb sa už zvrhol na obchod so vstupenkami

NETKY.SK • 9 Jún 2016, 08:53 • 2 min
Chorý svet: Aliho pohreb sa už zvrhol na obchod so vstupenkami

LOUISVILLE - Muhammad Ali trval na tom, že vstup na jeho pohreb bude zadarmo, ale americký boxer sa možno vo svojich plánoch prerátal.

slovakia

left justify in out

Niektorí podnikavci už začali voľné vstupenky predávať na internete. Lístky rozdávali pred KFC Yum! Center v Louisville, ľudia sa začali zhromažďovať už niekoľko hodín pred začiatkom a nie každému sa ušlo niektoré z 15 000 miest v aréne. Netrvalo dlho a objavili sa snahy o speňaženie vzácneho artiklu. "Muhammad to všetko riadi a užíva si každú jednu minútu," odľahčene reagovala pri pohľade na dlhý rad záujemcov Aliho manželka Lonnie. Hovorca rodiny Bob Gunnell, ktorý jej slová sprostredkoval, však upozornil: "Považujeme za úbohé, aby sa niekto obohacoval na smútočnom obrade, ktorým sa chystáme osláviť život Muhammada Aliho. Dúfam, že tieto pokusy sa rýchlo skončia. Muhammad chcel, aby bol jeho pohreb prístupný všetkým." Úrady vystríhajú priekupníkov pred pokutou až 250 amerických dolárov.


Piatkový pohreb v Louisville odslúži kalifornský imám Zaid Shakir, ale pozvánku dostali aj predstavitelia iných náboženstiev ako islamského: judaizmu, kresťanstva, budhizmu či mormónstva. Reč v KFC Yum! Center prednesie bývalý prezident Spojených štátov Bill Clinton.


Už vo štvrtok sa s Alim môže rozlúčiť široká verejnosť na tradičnom moslimskom modlitebnom obrade jenazah. Uskutoční sa na pravé poludnie vo Freedom Hall s 18-tisíc miestami na sedenie. Pôjde o symbolické miesto, na ktorom Ali v roku 1960 vyhral svoj prvý súboj medzi profesionálmi.


Muhammad Ali, pred konvertovaním na islam Cassius Marcellus Clay, zomrel v noci na sobotu 4. júna vo veku 74 rokov v nemocnici vo Phoenixe. Bol viacnásobným šampiónom v ťažkej váhe a olympijským víťazom. Kariéru ukončil v roku 1981 a už o rok neskôr sa uňho prejavili symptómy Parkinsonovej choroby.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona