Chorvátsky turistický priemysel zrejme čaká ďalší rekordný rok

NETKY.SK • 9 August 2016, 16:05 • 2 min
Chorvátsky turistický priemysel zrejme čaká ďalší rekordný rok

ZÁHREB - Chorvátsky turistický priemysel smeruje k ďalšiemu rekordnému roku. Príjmy z turizmu by tento rok mohli prekročiť hranicu 8 miliárd eur, uvádza sa v správe Raiffeisenbank Austria (RBA). Informovala o tom agentúra APA.

slovakia

left justify in out

Predpokladá sa tiež nárast počtu turistov rovnako ako prenocovaní, ktoré už vlani prekonali všetky rekordy. V 1. polroku počet turistov, ktorí navštívili Chorvátsko, stúpol o 2,8 %. Počet prenocovaní sa zvýšil o 4,4 %, vyplýva z údajov chorvátskeho štatistického úradu.

 

"Čísla za prvých šesť mesiacov potvrdzujú naše očakávania ďalšej vynikajúcej turistickej sezóny. Za celý rok počítame s nárastom prenocovaní siedmy rok po sebe," uviedli analytici RBA. Len za jún štatistici napočítali 1,9 milióna turistov a takmer 9 miliónov prenocovaní. Na návštevníkov zo zahraničia pripadalo vyše 93 % prenocovaní. Najviac prenocovaní pripadlo na Nemcov, za ktorými nasledovali Rakúšania.

 

Vlani navštívilo Chorvátsko 14,3 milióna turistov, čo bolo o 9,3 % viac než v roku 2014. Zo zahraničia prišlo celkovo 12,7 milióna turistov. Počet prenocovaní v roku 2015 vzrástol o 7,7 % na 71,6 milióna. Turistický priemysel zaznamenal vlani podľa Chorvátskej národnej banky rekordné príjmy 7,96 miliardy eur, čo bolo o 7,6 % viac než v roku 2014.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies