Chorvátsky premiér sľúbil rokovania s nespokojnými veteránmi

NETKY.SK • 30 Máj 2015, 13:13 • 2 min
Chorvátsky premiér sľúbil rokovania s nespokojnými veteránmi

ZAHREB - Chorvátsky premiér Zoran Milanovič v piatok prisľúbil, že v pondelok sa stretne s bývalými vojakmi, ktorí demonštrovali v centre Záhrebu za lepšie životné podmienky.

slovakia

left justify in out

Násilné protesty desiatok ľudí v piatok ukončil až zásah polície a následný únik veteránov bojujúcich za nezávislosť Chorvátska od vtedajšej Juhoslávie do priestorov kostola. Premiér v tejto súvislosti opozíciu obvinil z podnecovania násilia s cieľom zosadenia jeho vlády. Prezidentka Kolinda Grabarová-Kitarovičová zase vyzvala policajtov, aby prešli na stranu demonštrujúcich veteránov.


Bývalých vojakov pobúrili informácie o znižovaní ich finančnej podpory zo strany štátu a žiadali preto rezignáciu zodpovedného ministra Predraga Matiča. Premiér však škrtanie podpory pre približne pol milióna vyslúžilcov odmietol. Napriek tomu, že štát stoji vyplácanie ich dávok v prepočte 800-tisíc eur ročne.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies