Chorvátsky colníci zadržali nelegálne srbské zbrane

NETKY.SK • 13 September 2013, 16:53 • 2 min
Chorvátsky colníci zadržali nelegálne srbské zbrane

ZÁHREB – Chorvátski colníci zadržali kontajnery zo Srbska, ktoré prevážali pašované zbrane. Informovali o tom v piatok miestne médiá.

slovakia

left justify in out

Nedeklarované zbrane objavené tento týždeň v severnom prístave Rijeka zahŕňali neriadené rakety S-8 ako aj časti odpaľovacích zariadení a raketové palivo, uviedol vplyvný denník Jutarnji List. Podľa jeho údajov zbrane našli vo viacerých lodných kontajneroch určených pre Abú Zabí v Spojených arabských emirátoch, hoci denník Večernji List informoval, že zásielka mala smerovať do Sudánu. Obe noviny však jednohlasne spájajú arzenál s jedným z najväčších regionálnych obchodníkov so zbraňami Slobodanom Tešičom, ktorého meno figuruje na zoznamoch pašerákov, ktorí porušili zbrojné embargo OSN. Tešiča už v minulosti spájali so zásielkami zbraní do Libérie, Líbye, Iraku a do iných krajín.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies