Chorvátsko zaznamenalo určité spomalenie migračnej vlny

NETKY.SK • 28 Október 2015, 15:52 • 2 min
Chorvátsko zaznamenalo určité spomalenie migračnej vlny

ZÁHREB - Za uplynulého poldruha dňa prišlo do Chorvátska menej utečencov než zvyčajne.

slovakia

left justify in out

Hovorca polície Domagoj Džigumovič informoval, že dnes dopoludnia vstúpilo na chorvátske územie 2700 migrantov a v utorok to bolo 5700 ľudí, čo je veľký pokles v porovnaní s predchádzajúcimi týždňami. Chorvátsko hlásilo napríklad len v sobotu 24. októbra rekordných 11.500 utečencov, uviedla agentúra AP.
Podľa Džigumoviča je však ešte priskoro povedať, či sa migračná vlna smerujúca do západnej Európy spomaľuje. Dodal, že musí prejsť najmenej desať dní, kým bude možné urobiť závery.


Polícia tvrdí, že od 15. septembra prišlo do Chorvátska takmer 270.000 migrantov. V tento deň Maďarsko zatvorilo hranice so Srbskom a utečenci tak začali prúdiť po tzv. balkánskej trase do Chorvátska.


Uchádzači o azyl putujú z Turecka cez more do Grécka a potom cez Macedónsko, Srbsko, Chorvátsko a Slovinsko do bohatších krajín západnej Európy, najmä do Nemecka.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies