Chorvátsko začne po uzavretí maďarských hraníc spolupracovať so Slovinskom

NETKY.SK • 16 Október 2015, 17:46 • 2 min
Chorvátsko začne po uzavretí maďarských hraníc spolupracovať so Slovinskom

ZÁHREB - Chorvátsko a Slovinsko sa dohodli, že budú spolupracovať pri usmerňovaní prúdu migrantov, keď Maďarsko dnes o polnoci uzavrie svoju zelenú hranicu s Chorvátskom.

slovakia

left justify in out

Oznámila to dnes vláda v Záhrebe, ktorú citovala agentúra Reuters.

 

"Chorvátsky premiér Zoran Milanovič je v kontakte so svojím slovinským partnerom Mirom Cerarom. Chorvátska vláda má už k dispozícii plán, na ktorom sa dohodla so Slovinskom," uviedol hovorca vlády v Záhrebe.

 

Po avizovanom uzatvorení maďarsko-chorvátskych hraníc začne Chorvátsko tento plán implementovať v koordinácii so Slovinskom. Bližšie informácie o pláne hovorca neposkytol.

 

Maďarská vláda dnes popoludní oznámila, že dnes o polnoci uzatvorí zelenú hranicu s Chorvátskom. Maďarsko-chorvátske hraničné priechody by mali fungovať aj naďalej, ale v sprísnenom režime. Budapešť o svojom zámere vopred informovala Chorvátsko aj ďalšie krajiny regiónu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona