Chorvátsko vpustí denne na svoje územie maximálne 2500 migrantov

NETKY.SK • 17 Február 2016, 07:00 • 2 min
Chorvátsko vpustí denne na svoje územie maximálne 2500 migrantov

ZÁHREB - Chorvátsko sa chystá obmedziť počet migrantov, ktorým povolí prechod cez svoje hranice, na 2500 denne. Vpustení budú len migranti utekajúci z krajín postihnutých vojnou.

slovakia

left justify in out

Prechod cez chorvátske územie bude Záhreb naopak zamietať ekonomickým migrantom, ale aj osobám, ktoré vycestovali za svojimi príbuznými žiadajúcimi o azyl v Nemecku či Rakúsku. Informovala o tom dnes chorvátska vláda, citovala ju agentúra AP.

 

Chorvátske ministerstvo vnútra uviedlo, že sa pre takéto opatrenie rozhodlo na základe obmedzení, ktoré už v rovnakej veci prijalo Slovinsko aj Rakúsko. Dodalo, že o svojich zámeroch už upovedomilo susedné balkánske krajiny.

 

Počet migrantov, ktoré krajina na svoje územie bude vpúšťať, pritom podľa slov ministerstva korešponduje s aktuálnym stavom na jej hraniciach. Ešte v minulom roku pritom prechádzalo cez takzvanú balkánsku trasu vedúcu z Grécka cez Macedónsko, Srbsko, Chorvátsko a Slovinsko denne vyše 10.000 migrantov, pripomenula AP.

 

Podľa informácií chorvátskeho ministerstva vnútra susedné Slovinsko počas uplynulého víkendu nevpustilo na svoje územie približne 200 migrantov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies