Chorvátsko varuje motoristov pred víkendovými zápchami na cestách

NETKY.SK • 4 August 2017, 15:08 • 2 min
Chorvátsko varuje motoristov pred víkendovými zápchami na cestách

ZÁHREB - Motoristi v Chorvátsku by mali počas prvého augustového víkendu rátať s rozsiahlymi zápchami na cestách, ktoré budú spojené s vysokými teplotami a oslavami významného štátneho sviatku. Denník Večernji list o tom dnes informoval s odvolaním sa na predpovede Chorvátskeho autoklubu (HAK).

slovakia

left justify in out

Očakáva sa, že sobotňajšie oslavy Dňa víťazstva, vďakyvzdania vlasti a chorvátskych obrancov v mestách Knin a Slunj, prilákajú mnoho ľudí, pričom bude narušená premávka na severojužnej magistrále medzi Záhrebom a Splitom, ako aj na diaľničných uzloch v Záhrebe a na polostrove Istria.

 

Ďalšími miestami zdržania majú byť cez víkend priechody na hraniciach so Slovinskom, Bosnou, Srbskom a Čiernou Horou, okolie turistických stredísk na jadranskom pobreží, most na ostrov Krk či prístavy v Zadare a Splite, informoval Večernji list.

 

Uvedeným štátnym sviatkom si Chorváti pripomínajú vojenskú operáciu Búrka (Oluja) z roku 1995, pri ktorej chorvátske sily opätovne získali kontrolu nad územím samozvanej Republiky Srbská Krajina.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies