Chorvátsko trápia lesné požiare, horia borovicové porasty aj vinice

NETKY.SK • 21 Júl 2015, 10:29 • 2 min
Chorvátsko trápia lesné požiare, horia borovicové porasty aj vinice

ZÁHREB - Obec Trstenik v južnom Chorvátsku ohrozuje rozsiahly lesný požiar, kvôli ktorému museli evakuovať niekoľko desiatok miestnych obyvateľov. Informovala o tom dnes chorvátska televízia HRT.

slovakia

left justify in out

Trstenik leží na juhu polostrova Pelješac, ktorý je známy pestovaním viniča. Lesný požiar tam už zničil borovicové porasty i časť viníc. Hasiči sa teraz sústreďujú na ochranu ľudských obydlí v Trsteniku a na evakuáciu jeho obyvateľov, uviedol pre HRT jeden z požiarnikov.

 

Chorvátska televízia dnes informovala aj o tom, že lesný požiar na neďalekom ostrove Korčula do dnešného rána zničil 500 hektárov borovicového lesa. Chorvátsko zažíva týždeň nezvyklých horúčav, keď sa teploty pohybujú okolo 40 stupňov Celzia, čím sa výrazne zvýšilo riziko lesných požiarov na turistami vyhľadávanom pobreží Jadranského mora.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona