Chorvátsko poprelo vysielanie vojakov do bojov na východnej Ukrajine

NETKY.SK • 13 Február 2015, 13:18 • 2 min
Chorvátsko poprelo vysielanie vojakov do bojov na východnej Ukrajine

BELEHRAD - Rezort chorvátskej diplomacie odmietol dnes obvinenia, že krajina posiela vojakov bojovať do oblasti Donbasu na juhovýchode Ukrajiny na strane vládnych síl. Oznámila to agentúra TASS.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Záhreb tak reagoval na znepokojenie Kremľa ohľadom nedávneho výroku šéfky chorvátskej diplomacie Vesny Pusičovej, ktorá uviedla, že v kyjevských bezpečnostných oddieloch pôsobia i dobrovoľníci z Chorvátska.
     

"Pokiaľ viem, na Ukrajine sú chorvátski vojaci, ktorí tam vstúpili do armády," povedala Pusičová 11. februára.
     

Stanovisko chorvátskeho ministerstva zahraničných vecí tiež zdôrazňuje, že Záhreb žiadnym spôsobom nepodporuje dobrovoľníkov bojujúcich na Ukrajine, a ich účasť na konflikte sa nespája so žiadnou vládnou inštitúciou.
     

Predmetný dokument naopak vyzýva Chorvátov, ako aj iných cudzích bojovníkov, aby sa "čo najskôr" vrátili do svojej vlasti, čím uľahčia realizáciu minskej dohody, podpísanej vo štvrtok lídrami tzv. normandskej štvorky.
     

Chorvátske médiá uvádzajú, že desiatky Chorvátov odišli bojovať do radov ukrajinského práporu Azov, ktorého polovicu tvoria práve cudzinci. Dohodnuté prímerie vstúpi do platnosti o polnoci zo soboty na nedeľu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies