Chorvátsko dostalo za správanie fanúšikov pokutu, Kosovo ešte riešia

NETKY.SK • 3 November 2016, 18:41 • 2 min
Chorvátsko dostalo za správanie fanúšikov pokutu, Kosovo ešte riešia

ZÁHREB - Chorvátsky futbalový zväz (HNS) zverejnil, že dostal od Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) pokutu 50 000 švajčiarskych frankov, v prepočte približne 46 350 eur, za neprístojné správanie fanúšikov počas zápasu s Kosovom 6. októbra na neutrálnej pôde v albánskej Škodre v základnej I-skupine európskej časti kvalifikácie o postup na MS 2018 do Ruska.

slovakia

left justify in out

Priaznivci oboch mužstiev skandovali vo svojich jazykoch výzvu "zabite Srbov". FIFA otvorila disciplinárne konanie aj voči Kosovskej futbalovej federácii (FFK).

Chorváti zvíťazili 6:0, pre Kosovčanov to bol premiérový "domáci" súťažný duel od májového prijatia za člena FIFA. V Albánsku sa hralo pre absenciu vyhovujúceho štadióna v Kosove.

Chorvátski priaznivci dávnejšie dostali zákaz vstupu na prvé dva domáce súboje v predmetnej kvalifikácii za výčiny, druhé takéto stretnutie bude 12. novembra v Záhrebe proti Islanďanom. Prvú časť si odpykali 5. septembra takisto v Záhrebe proti Turkom (1:1).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies