Chorvátsko bude mať čoskoro vlastnú webovú stránku v štýle WikiLeaks

NETKY.SK • 11 Január 2011, 12:41 • 2 min
Chorvátsko bude mať čoskoro vlastnú webovú stránku v štýle WikiLeaks

Chorvátsko bude mať čoskoro vlastnú webovú stránku v štýle WikiLeaks

slovakia

left justify in out

Kriminológ Dean Golubič (27), ktorý v roku 2009 kandidoval v prezidentských voľbách, by v Chorvátsku chcel sprevádzkovať webovú stránku v štýle WikiLeaks. Už o týždeň by na stránke www.wikileaks.hr chcel začať so zverejňovaním chúlostivých informácií.
      Podľa Golubiča by medzi nimi mali byť aj dokumenty o niekdajšom chorvátskom premiérovi Ivovi Sanaderovi, zadržanom na sklonku minulého roka na základe medzinárodného zatykača v Rakúsku a jeho spolupracovníkoch.
      Dean Golubič, ktorý bol najmladším kandidátom v chorvátskych prezidentských voľbách, sa rozišiel s vládnou stranou Chorvátske demokratické spoločenstvo (HDZ) a založil vlastný politický subjekt Národní demokrati (ND). Práve preto sa nechce porovnávať so zakladateľom WikiLeaks Julianom Assangeom, ktorý nemá politickú minulosť.
      Na prevádzke webovej stránky by sa malo podieľať celkove 18 spolupracovníkov nielen z Chorvátska, ale aj Švajčiarska a USA, jej financovanie by mali zabezpečiť príspevky občanov, uviedli záhrebské noviny Večernji list.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies