Chorvátski židia sa rozhodli bojkotovať oficiálnu spomienku na holokaust

NETKY.SK • 11 Apríl 2016, 15:42 • 2 min
Chorvátski židia sa rozhodli bojkotovať oficiálnu spomienku na holokaust

ZÁHREB - Chorvátska židovská komunita potvrdila, že na protest proti údajnej nečinnosti vlády voči narastajúcemu neonacizmu v krajine bude bojkotovať oficiálnu spomienkovú slávnosť na obete holokaustu, informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Koordinačný výbor židovských obcí v Chorvátsku dnes uviedol, že usporiada svoju vlastnú spomienku na nacistický koncentračný tábor, a to 15. apríla, týždeň pred oficiálnou slávnosťou, na ktorej sa zúčastni vládni predstavitelia.


Členovia židovského výboru obvinili novú chorvátsku pravicovú vládu, že ignoruje otvorené antisemitské prejavy - vrátane nacistických hesiel vykrikovaných chorvátskymi fanúšikmi počas minulomesačného futbalového zápasu medzi Chorvátskom a Izraelom. V táboroch smrti, ktoré počas druhej svetovej vojny spravoval chorvátsky nacistický bábkový režim, zahynuli desiatky tisíc židov, Srbov a Rómov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies