Chorvátski taxikári zablokovali na protest proti Uberu hlavné centrá turizmu

NETKY.SK • 28 Júl 2017, 17:37 • 2 min
Chorvátski taxikári zablokovali na protest proti Uberu hlavné centrá turizmu

ZÁHREB - Stovky chorvátskych taxikárov dnes protestovali proti alternatívnej taxislužbe Uber.

slovakia

left justify in out

Taxikári ochromili svojimi vozidlami premávku v oblasti najnavštevovanejších dovolenkových stredísk a letísk v čase vrcholiacej turistickej sezóny v krajine. Protestujúci spomalili a blokovali dopravu pri Dubrovníku či letiskách v Splite a Záhrebe.

 

Taxikári tvrdia, že spoločnosť Uber so sídlom v USA ponúka svoje služby v Chorvátsku už dva roky nelegálne, a žiadajú ich zakázanie. "Chceme, aby platili rovnaké zákony pre každého," povedal jeden z protestujúcich.

Chorvátski taxikári protestovali proti Uberu už v júni.

 

Miestne médiá informovali tiež o potýčkach počas protestu v Dubrovníku, kde sa zranili štyria taxikári. Minister dopravy Oleg Butkovič celý protest odsúdil a taxikárov vyzval, aby ho okamžite ukončili. Vláda podľa neho pripravuje nový zákon, ktorý celú záležitosť s Uberom vyrieši. "Odsudzujem protest a blokovanie ciest uprostred sezóny," povedal Butkovič.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies