Chorvátski policajti napadli v pohraničí so Srbskom novinárov zahraničných médií

NETKY.SK • 19 Október 2015, 18:56 • 2 min
Chorvátski policajti napadli v pohraničí so Srbskom novinárov zahraničných médií

BELEHRAD - O útoku chorvátskych policajtov na novinárov z panarabskej televízie al-Džazíra, americkej tlačovej agentúry AP a britskej agentúry Reuters informoval dnes srbský denník Večernje novosti vo svojom internetovom vydaní i tlačová agentúra Tanjug.

slovakia

left justify in out

Kameraman Boško Brankovič, spolupracovník balkánskej pobočky al-Džazíry, informoval, že policajti novinárov začali biť a následne im odobrali ich veci. Stalo sa tak na území nikoho medzi hranicami Srbska a Chorvátska, kde dvaja z policajtov údajne posunuli kameramana na chorvátske územie a následne mu oznámili, že sa dopustil ilegálneho prekročenia štátnej hranice a zadržali ho. Na zásah tretieho muža zákona napokon kameramanovi vrátili jeho veci a umožnili mu návrat do Srbska, píše tlačová agentúra MTI.

Srbský minister práce a sociálnych vecí Aleksandar Vulin postup chorvátskych policajtov označil za neprijateľný a dodal, že podľa jeho informácií použili predpoludním násilie aj voči migrantom.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies