Odosielam na server ...

Vedeli ste, že na stránke Netky.sk existuje možnosť zobrazovať iba pozitívne správy? Ak nemáte chuť čítať o násilí, ľudskom nešťastí či katastrofách, zapnite si Filter pozitívnych správ a dozviete sa všetko pozitívne, čo sa okolo nás deje.

OK, rozumiem
19. nov. 2019Alžbeta
BratislavaBratislava 10°
Biblia
TV program
Moje Netky
Ilustračné foto
Ilustračné foto
27.04.2016 09:00 Gurmán
Chorvátske zemiaky
MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
loader
ZOBRAZIŤ VIAC
27.04.2016 09:00 Gurmán

Chorvátske zemiaky



BRATISLAVA – Toto jedlo si určite zamilujú vyznávači bezmäsitej stravy. Podáva sa totiž aj ako hlavný chod.


Suroviny pre 4 osoby:

1,5 kg zemiakov, 1 dcl bieleho vína, 3-4 strúčiky cesnaku, 2 väčšie cibule, 4 žĺtky, petržlenovú vňať, 4-5 PL masla, soľ, muškátový oriešok,

 

Príprava receptu:

Zemiaky, cibuľu a cesnak očistíme. Zemiaky nakrájame na hrubšie kolieska a uvaríme v slanej vode. Na masle orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájanú petržlenovú vňať, uvarené zemiaky, soľ, trošku muškátového oriešku a prelisovaný cesnak. Vo víne rozmiešame žĺtky a nalejeme na zemiaky. Miešame kým žĺtky zhustnú.

 

Čas prípravy: 60 minút

 

Prajeme dobrú chuť.



reklama


Zdroj: NETKY.SK, SITA, TASR

Foto:  internet



Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk

Diskusia

Komentáre


Na tento článok reagovalo
užívatelia: 0 komentáre: 0

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
ZOBRAZIŤ VIAC
NAJČÍTANEJŠIE
ZOBRAZIŤ VIAC
loader
loader
Kliknutím zavriete
Obrázok