BRATISLAVA – Toto jedlo si určite zamilujú vyznávači bezmäsitej stravy. Podáva sa totiž aj ako hlavný chod.
Suroviny pre 4 osoby:
1,5 kg zemiakov, 1 dcl bieleho vína, 3-4 strúčiky cesnaku, 2 väčšie cibule, 4 žĺtky, petržlenovú vňať, 4-5 PL masla, soľ, muškátový oriešok,
Príprava receptu:
Zemiaky, cibuľu a cesnak očistíme. Zemiaky nakrájame na hrubšie kolieska a uvaríme v slanej vode. Na masle orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájanú petržlenovú vňať, uvarené zemiaky, soľ, trošku muškátového oriešku a prelisovaný cesnak. Vo víne rozmiešame žĺtky a nalejeme na zemiaky. Miešame kým žĺtky zhustnú.
Čas prípravy: 60 minút
Prajeme dobrú chuť.
Zdroj: NETKY.SK, SITA, TASR
Foto: internet
Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk