Chorvátske úrady hľadajú rodičov dievčatka, prišlo zrejme s utečencami

NETKY.SK • 6 November 2015, 12:57 • 2 min
Chorvátske úrady hľadajú rodičov dievčatka, prišlo zrejme s utečencami

ZÁHREB - Chorvátske úrady sa snažia zistiť totožnosť dievčatka, ktoré našli pred mesiacom bezprizorné v parku a predpokladá sa, že ide o dieťa utečencov presúvajúcich sa masovo cez Chorvátsko smerom na západ.

slovakia

left justify in out

Odhadom asi trojročné dievčatko volajú Nina, jej skutočné meno však nie je známe, rovnako ako ani krajina, odkiaľ pochádza. Jazyk, ktorým rozpráva, sa totiž podľa chorvátskej ministerky sociálnych vecí Milanky Opačičovej nikomu nepodarilo identifikovať.

 

Malú "Ninu" našli v meste Velika Gorica v strednom Chorvátsku. Jej rodičov sa teraz pokúšajú vypátrať prostredníctvom médií, ktoré pozvali na stretnutie v Záhrebe, kde si mohli nájdené dieťa nasnímať.

 

Od začiatku terajšej migračnej vlny v polovici septembra vstúpilo na územie Chorvátska už viac ako 330.000 žiadateľov o azyl, pričom v mnohých prípadoch išlo o rodiny s malými deťmi. Chorvátska stanica HRT vo štvrtok informovala, že v novootvorenom tábore pre utečencov v meste Slavonski Brod sa narodilo prvé dieťa, ktoré priviedla na svet žena zo Sýrie.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies