Chorvátska prezidentka zhodnotila stretnutia s Vladimírom Putinom

NETKY.SK • 30 Júl 2018, 08:30 • 2 min
Chorvátska prezidentka zhodnotila stretnutia s Vladimírom Putinom

ZÁHREB - Chorvátska prezidentka Kolinda Grabar-Kitarovičová sa v rozhovore pre národnú televíziu HRT otvorila o vplyve stretnutí s Vladimírom Putinom na rozvoj vzťahov medzi oboma štátmi.

slovakia

left justify in out

Chorvátska prezidentka sa s Vladimírom Putinom stretla už v októbri 2017 počas oficiálnej návštevy v Soči a taktiež počas júlových majstrovstiev sveta vo futbale. Počas rozhovoru sa jej novinári spýtali na pravdepodobnosť návštevy prezidenta Putina v Chorvátsku.

 

"Áno, o návšteve sme sa už rozprávali. Samozrejme, záleží na programe prezidenta Putina, a tiež na mojom rozvrhu. Nepochybujem, že sa tak stane. Návšteva prebehne, hneď, keď sa dohodneme na agende, presnejšie na programe rozhovorov," povedala prezidentka chorvátskym novinárom.

 

Dodala, že na poslednom stretnutí počas Majstrovstiev sveta v roku 2018 dospeli s Putinom k ​​záveru, že niekoľko problémov, o ktorých v októbri v Soči rokovali, je už vyriešených.

 

"Dospeli sme k záveru, že sme dosiahli dobrý pokrok a je to pevný základ na to, aby sme išli ďalej," povedala Grabar-Kitarović.

 

Chorvátska prezidentka povedal, že je pre ňu dôležité, aby Ruská federácia plne podporovala územnú celistvosť, zvrchovanosť a európsky smer susednej Bosny a Hercegoviny, v ktorej sú Chorváti jeden z troch konštitutívnych národov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
KAratina New
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies