Chorvátska polícia zastavila dodávku, v ktorej bolo natlačených 62 migrantov

NETKY.SK • 18 December 2016, 11:27 • 2 min
Chorvátska polícia zastavila dodávku, v ktorej bolo natlačených 62 migrantov

ZÁHREB - Chorvátska polícia zastavila v sobotu večer dodávku, v ktorej bolo natlačených 62 migrantov z Afganistanu a Pakistanu. Viac ako polovica z nich potrebovala naliehavú lekársku pomoc, informovala televízia HRT.

slovakia

left justify in out

Preťažené vozidlo na diaľnici si všimla policajná hliadka pri meste Novska, zhruba 120 kilometrov východne od Záhrebu. Vodič po zastavení dodávky utiekol do poľa a ešte dnes ráno sa ho nepodarilo nájsť.

 

Celkovo 42 migrantov museli ošetriť v dôsledku podchladenia a vdýchnutia výfukových plynov. Niektorí dokonca stratili vedomie. Nikto ale nebol v stave ohrozujúcom život - podľa lekárov vďaka tomu, že dodávku zastavila polícia. Tá sa domnieva, že vozidlo prišlo zo Srbska a malo namierené cez Rakúsko do Nemecka.

 

Podľa médií je incident potvrdením toho, že tzv. balkánska migračná trasa je stále aktívna - a to deväť mesiacov po tom, čo krajiny, cez ktoré vedie, zavreli svoje hranice v dôsledku náporu migrantov a utečencov snažiacich sa dostať do západnej Európy.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies