Chorvátska nedeľa

NETKY.SK • 1 Máj 2016, 09:00 • 2 min
Chorvátska nedeľa

BRATISLAVA – Celý týždeň ste si mohli pochutiť na jedlách s príchuťou mora, nebude tomu inak ani v nedeľu. Posledné chorvátske recepty.

slovakia

left justify in out

Chorvátska rybacia polievka.

Suroviny pre 4 osoby:

4 paradajky, 600 g očistenej ryby, 100 ml bieleho vína, 1 cibuľu, 1 hlavičku cesnaku,1 bobkový list, soľ, mleté korenie, petržlenovú vňať, olivový olej,

 

Príprava receptu:

Paradajky sparíme, očistíme, nakrájame na malé kúsky a dáme do hrnca, v ktorom sme si opražili cibuľu, cesnak a petržlenovú vňať. Pridáme bobkový list, soľ, korenie, zalejme vodou (asi 1,5 litra) a privedieme do varu. Vložíme rybacie kúsky, prilejeme víno a varíme pod pokrievkou kým sa nezačne mäso oddeľovať od kostí. Potom vypneme a necháme ešte 10 minút pod pokrievkou.

obrazok

Hovädzie mäso po dalmátsky.

Suroviny pre 4 osoby:

800 g hovädzieho zadného mäsa, 4-5 strúčikov cesnaku, kôru z jedného citrónu, hladkú múku na obaľovanie, soľ, mleté korenie, petržlenovú vňať, vývar,

 

Príprava receptu:

Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na rezne. Naklepeme, osolíme,  okoreníme z oboch strán, obalíme v hladkej múke a opečieme na oleji. Opečené plátky mäsa preložíme do hrnca, posypeme nakrájaným cesnakom, nastrúhanou citrónovou kôrou a nasekanou petržlenovou vňaťou. Zalejeme výpekom, pridáme vývar a udusíme do mäkka. Dochutíme soľou a korením. Podávame so zemiakmi, alebo s cestovinami.

obrazok

Prajeme dobrú chuť.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies