Chorváti vhodný súper na generálku

NETKY.SK • 10 August 2010, 11:48 • 2 min
Chorváti vhodný súper na generálku

Chorváti vhodný súper na generálku - Futbal Stredajší prípravný zápas slovenskej futbalovej reprezentácie s Chorvátskom na bratislavských Pasienkoch bude pre osemfinalistu MS v JAR generálkou na kvalifikáciu EURO 2012 v Poľsku a na Ukrajine. Bronzový tím

slovakia

left justify in out

Stredajší prípravný zápas slovenskej futbalovej reprezentácie s Chorvátskom na bratislavských Pasienkoch bude pre osemfinalistu MS v JAR generálkou na kvalifikáciu EURO 2012 v Poľsku a na Ukrajine. Bronzový tím z MS 1998 a štvrťfinalista EURO 2008 je pre zverencov trénera Vladimíra Weissa aj typologicky vhodným súperom, keďže boj o kontinentálny šampionát štartujú domácim duelom s Macedónskom (Pasienky, 3. september).
Slováci môžu v novom kvalifikačnom cykle stavať na mladom mužstve, ktoré si v Afrike na vlastnej koži vyskúšalo parametre svetového futbalu. "Ja som plný elánu do tejto kvalifikácie, keďže, ako som to už spomínal, majstrovstvá sveta som si úplne neužil aj vzhľadom na situáciu, akú sme mali medzi sebou s médiami. Verím, že toto mužstvo, aj keď sa stále má veľa čo učiť, môže v skupine, ktorá je možno ešte ťažšia ako bola tá predchádzajúca na MS, bojovať o postup," povedal tréner Weiss. Chorváti mu dobre zapadli do konceptu prípravy na "prvý, a z tohto pohľadu najdôležitejší a najťažší zápas v skupine, v ktorom treba urobiť všetko preto, aby body zostali doma, a aby to malo podobný priebeh, ako kvalifikácia na MS."
O súperovi, ktorý síce nepostúpil na MS z ťažkej skupiny na úkor Anglicka, resp. Ukrajiny (baráž), no patrí ku svetovej i európskej špičke (aktuálne 15. tím rebríčka FIFA), majú Slováci dostatok informácií. "Máme ich video či už z ich kvalifikačných či priateľských zápasov. Ich hráči sú kvalitní, hrávajú v top ligách, mená ako Olič, Petrič, Kranjčar hovoria samé za seba. Teším sa na dobrý zápas, verím, že aj divák si nájde cestu na Pasienky tak, ako to bolo v zápase s Kostarikou," dodal Weiss.
Slováci sa pred zápasom schádzali postupne, v pondelok večer už mal Weiss k dispozícii všetkých 19-nominovaných. Nik z nich nehlásil vážnejšie zdravotné starosti, tréner tak bude môcť využiť služby všetkých hráčov v poli, keďže v priateľských zápasoch môže striedať až 6-krát. Obrancu ruského Zenitu Petrohrad Tomáša Hubočana Weiss plánuje postaviť na prvý polčas na post stopéra, v druhom na post ľavého obrancu. Na najbližší zápas sa teší aj autor víťazného gólu na MS s Talianskom Kamil Kopúnek: "Chorváti sú kvalitný súper, majú výborných hráčov, pre Slovensko to bude sviatok."
Kouč "Vatreni" Slaven Bilič musel z pôvodnej nominácie vynechať Daniela Pranjiča z Bayernu Mníchov (rodinné dôvody) a Ivana Striniča z Hajduku Split (zranenie). Aj pre Chorvátov je duel vítanou generálkou na kvalifikáciu, v ktorej sa v F-skupine stretnú s Gréckom, Izraelom, Lotyšskom, Gruzínskom a Maltou. "Slováci sú ideálny súper do generálky. Na majstrovstvách sveta sa mu najprv nedarilo, potom ale odohrali skvelý zápas s Talianskom a dôstojne prehrali s Holandskom. Slováci sú disciplinovaný, kompaktný a rýchly tím. Vyhrať nad ním sa nedá priemerným výkonom," citovala Biliča oficiálna stránka Chorvátskeho futbalového zväzu.
Zápas na Pasienkoch má výkop o 20.30 h, ako hlavný rozhodca ho povedie Čech Radek Matějek. Na čiarach mu budú pomáhať krajania Martin Wilczek a Ivo Chytil, štvrtým rozhodcom je Slovák Ivan Kružliak. Duel má vysielať v priamom prenose STV, po posledných medializovaných vyhláseniach SFZ i štátnej televízie, to však ešte nie je úplne stopercentné.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies