Chorváti sa zahrávajú s ohňom, nevyhrali tretí raz po sebe

NETKY.SK • 7 September 2015, 10:09 • 2 min
Chorváti sa zahrávajú s ohňom, nevyhrali tretí raz po sebe

OSLO - Tri po sebe idúce zápasy bez víťazstva, iba dva body z deviatich možných a požiar v tíme chorvátskych futbalových "Vatrenich" je na svete. Kým koncom marca zverenci Nika Kovača rozdrvili v domácom prostredí Nórov 5:1, v nedeľnom kvalifikačnom stretnutí o postup na ME 2016 im v Osle podľahli 0:2. Neodčinili štvrtkovú bezgólovú remízu z Azerbajdžanu a v tabuľke H-skupiny klesli na 3. priečku.

slovakia

left justify in out

"Na výsledky posledných dvoch zápasov sa musíte opýtať hráčov. S mojím realizačným tímom sme odviedli náš diel roboty, zvyšok je na jedenástich mužoch na trávniku. Kolektív musí zo seba vyžmýkať sto percent, ináč sa nedá zvíťaziť nad Azerbajdžanom ani Nórskom. Hrať za národný tím nie je to isté než za klub. Každý si musí sám spytovať svedomie, či hral dobre alebo nie. Nórsko si plne zaslúžilo uspieť, hralo výnimočne, my sme boli najhorší na ihrisku. Súper preukázal väčšiu túžbu a srdce pri prekonávaní prekážok," podotkol na tlačovej besede tréner chorvátskej reprezentácie Niko Kovač. Bakuská remíza bola zdvihnutým prstom, osloská prehra znamená, že dosiaľ pokojná cesta na šampionát sa zmenila na boj o priamy postup. "Po nerozhodnom výsledku v Taliansku nás všetci videli na ME. Už vtedy som však prízvukoval, že sme ešte veľmi ďaleko. Aj po 5:1 proti Nórsku som vravel, že ešte nič nie je definitívne," pripomenul podľa Slobodnej Dalmacije Kovač pred odvetným duelom na severe Európy.


Nóri v závere kvalifikácie hostia Malťanov a cestujú do Talianska. O bod zaostávajúci Chorváti privítajú Bulharov a boje zakončia na Malte. Na čele tabuľky je "azúrová squadra", ktorá dosiaľ neprehrala.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona