Chorváti sa vydávali za vojnových veteránov: Poberali aj dôchodok

NETKY.SK • 19 December 2013, 16:07 • 2 min
Chorváti sa vydávali za vojnových veteránov: Poberali aj dôchodok

ZÁHREB - Za nepravých označili chorvátske úrady niekoľko tisíc veteránov z vojny za nezávislosť krajiny, ktorá sa odohrávala v rokoch 1990-95, pričom 55 z nich už odobrali štátnu podporu.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to zo správy Asociácie invalidných vojnových veteránov Chorvátska (HVIDRA), ktorá spracováva archív všetkých účastníkov tohto odboja.

Ako informovala agentúra Hina, údaje dnes na tlačovej konferencii potvrdil aj minister pre záležitosti vojnových veteránov Predrag Matič, ktorý dodal, že archív aj takýmito odhaleniami plní svoj účel. Minister zároveň podotkol, že jeden falošný vojnový veterán stojí štát približne milión eur a vďaka odhaleniu sa tak ušetrí celkovo 55 miliónov eur. Publikovanie zoznamu veteránov pred rokom pritom stálo približne 4000 eur. Podľa Matičových slov dostalo jeho ministerstvo v prvých mesiacoch od zverejnenia mien niekoľko tisíc správ o "falošných veteránoch" a posunulo ich na policajný komisariát, kde ich budú podrobne vyšetrovať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona