Chorváti sa po postupe cítia ako hrdinovia, čakajú ich bujaré oslavy

NETKY.SK • 14 Október 2015, 10:11 • 2 min
Chorváti sa po postupe cítia ako hrdinovia, čakajú ich bujaré oslavy

TA'QALI / RÍM - Futbalisti Chorvátska si spoločne s Talianmi vybojovali priamy postup z H-skupiny na majstrovstvá Európy 2016. Chorvátom v utorok stačilo aj jednogólové víťazstvo na Malte (1:0), keďže im pomohli Taliani.

slovakia

left justify in out

Tí v Ríme za 10 minút v druhom polčase otočili súboj s Nórmi z 0:1 na 2:1 a fakticky ich poslali do baráže. Chorváti na druhom mieste za suverénnymi Talianmi mali v konečnej tabuľke o bod viac ako tretí Nóri. A to im ešte UEFA odrátala bod za vyrytý hákový kríž na trávniku v júnovom domácom kvalifikačnom súboji v Splite proti Taliansku (1:1).

"Urobili sme všetko, čo bolo v našich silách. Teraz sme pre Chorvátsko hrdinami a ideme to osláviť. Som veľmi rád, že si budeme môcť vypočuť našu hymnu na budúcoročnom európskom šampionáte,“ vravel emotívne naladený kapitán Chorvátov Dario Srna po triumfe na Malte pre server UEFA. Tréner Ante Čačič doplnil: "Zažívam skvelé pocity. Gratulujem svojim hráčom, bývalému trénerovi Nikovi Kovačovi aj všetkým ľuďom, ktorí nás podporovali. Napriek dvom zlým výsledkom sme odohrali dobrú kvalifikáciu s naplnili sme očakávania.“ Na otázku, čo povedal v polčasovej prestávke svojim hráčom, keď Nóri viedli nad Talianmi 1:0, tréner tímu s prezývkou "Vatreni" odpovedal: "Vravel som im, nech sa koncentrujú na svoj zápas a tiež to, že Taliani to určite otočia vo svoj prospech."

Nóri prišli o jednogólové vedenie na Stadio Olimpico v Ríme až v 73. min zásluhou Alessandra Florenziho, víťazný taliansky gól pridal v 82. min Graziano Pellé. Severania sa po záverečnom hvizde ocitli v baráži o účasť na ME 2016, kde budú jedným zo štvorice nenasadených tímov. Ich súperom bude niekto z kvarteta: Bosna a Hercegovina, Ukrajina, Švédsko, Maďarsko. Rozhodne o tom nedeľňajší žreb, hrať sa bude systémom doma - vonku v jednom z troch novembrových termínov (12.- 15. 11. alebo 13.- 16. 11. alebo 14.- 17. 11.).


"Gratulujem Talianom, boli lepší a zaslúžene zvíťazili," hodnotil tréner Nórov Per-Mathias Högmo. "Verili sme vo víťazstvo do posledných minút a urobili sme maximum. Momentálne ma nezaujíma, s kým sa stretneme v play-off. Nebudem špekulovať a počkám si na žreb,“ dodal Högmo. Taliani ukončili kvalifikačnú púť bez prehry (bilancia 7-3-0), čím sa okrem nich môžu pochváliť iba stopercentní Angličania, Rakúšania (9-1-0) a Rumuni (5-5-0). "Ospravedlňujem sa Nórom, ale toto je futbal a my sme išli za víťazstvom. Hrali sme dobre a prehru v tomto zápase by sme si nezaslúžili,“ uviedol tréner Talianov Antonio Conte na serveri UEFA.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies