Chorváti predstavili zostavu proti Slovensku, nebude chýbať ani Rakitič

NETKY.SK • 29 Október 2019, 09:47 • 2 min
Chorváti predstavili zostavu proti Slovensku, nebude chýbať ani Rakitič

ZÁHREB - November sa blíži a s ním aj koniec kvalifikácie na EURO 2020. Slovenských futbalistov čaká zrejme najťažší zápas v skupine, kedy sa postavia proti favoritovi z Chorvátska n jeho domácej pôde.

slovakia

left justify in out

Chorváti síce proti našim nastúpia bez vykartovaných stopérov Domagoja Vidu a Dejana Lovrena, no s hviezdami ako Luka Modrič, Ivan Rakitič (v prvom zápase proti Slovensku nenastúpil), Mateo Kovačič či Ivan Perišič budú predstavovať obrovskú hrozbu. Navyše "vatreni" sa budú môcť spoľahnúť na svojich domácich fanúšikov, ktorí sú preslávení povzbudzovaním národného mužstva.

 

img

 

Tréner lídra kvalifikačnej E-skupiny Zlatko Dalič nominoval na súboj so SR (16. novembra v Rijeke) a prípravný duel s Gruzínskom (19. novembra v Pule) dvadsaťštyri hráčov. Chorvátsko potrebuje na istotu postupu na budúcoročné ME jeden bod. V skupine to bude pre vicemajstrov sveta záverečný duel a môžu v ňom spečatiť postup už na svoju jedenástu účasť na veľkom podujatí. Zverenci reprezentačného kouča SR Pavla Hapala po súboji v Rijeke hostia ešte 19. novembra v Trnave Azerbajdžan. Chorváti v septembri v Trnave jasne triumfovali 4:0. 

 

img

 

Daličov výber sa stretne na zraze 11. novembra v Záhrebe a pripravovať sa bude od 12. novembra v Opatiji. "V Rijeke nás čaká veľký zápas. Slováci majú skutočne veľmi dobrý tím a môžu byť veľmi nebezpečný súper. Ale Chorvátsko má vyššiu kvalitu, máme skúsenosti a obrovskú ambíciu zdvihnúť opäť ľudí tak, ako sa nám to podarilo v Rusku. S podporou na štadióne nepochybujem v dosiahnutie dobrého výsledku a úspešnej kvalifikácii na ME," citoval Daliča oficiálny web chorvátskeho zväzu.

 

img

 

nominácia Chorvátska na kvalifikačný duel so SR a prípravný zápas s Gruzínskom:

brankári: Lovre Kalinič (Aston Villa), Dominik Livakovič (Dinamo Záhreb), Simon Sluga (Luton Town)

obrancovia: Tin Jedvaj (FC Augsburg), Matej Mitrovič (FC Bruggy), Borna Barišič (Glasgow Rangers), Karlo Bartolec (FC Kodaň), Duje Čaleta-Car (Olympique Marseille), Mile Škorič (NK Osijek), Dario Melnjak (Caykur Rizespor), Dino Perič (Dinamo Záhrev)

stredopoliari: Luka Modrič (Real Madrid), Ivan Rakitič (FC Barcelona), Mateo Kovačič (Chelsea Londýn), Marcelo Brozovič (Inter Miláno), Milan Badelj (ACF Fiorentina), Mario Pašalič (Atalanta Bergamo), Nikola Vlašič (CSKA Moskva)

útočníci: Ivan Perišič (Bayern Mníchov), Andrej Kramarič (TSG 1899 Hoffenheim), Ante Rebič (AC Miláno), Josip Brekalo (VfL Wolfsburg), Bruno Petkovič, Mislav Oršič (obaja Dinamo Záhreb)

 

náhradníci: Marko Rog (Cagliari Calcio), Filip Bradarič, Josip Juranovič (obaja Hajduk Split), Marin Leovac (Dinamo Záhreb)

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies