Chorváti odpustia najchudobnejším dlhy: Spraví to aj Fico?!

NETKY.SK • 9 Február 2015, 10:15 • 2 min
Chorváti odpustia najchudobnejším dlhy: Spraví to aj Fico?!

BRATISLAVA - Ľavicová vláda v Chorvátsku v rámci predvolebného sociálneho balíčka vymaže dlhy najchudobnejších občanov do výšky 35-tisíc kún (4543 eur).

slovakia

left justify in out

Aj na Slovensku ľavicová vláda finišuje s prípravami druhého sociálneho balíčka. Denník Pravda oslovil Úrad vlády SR, či si vie kabinet teraz, alebo do budúcnosti predstaviť dlhovú amnestiu pre najchudobnejších tak ako sa to stalo v Chorvátsku.

 

Odpoveď takúto možnosť nevylúčila ani nepotvrdila. "Jednotlivé opatrenia druhého sociálneho balíčka ... sa v súčasnosti dolaďujú. Výslednú podobu plánujeme čoskoro prezentovať širšej verejnosti, malo by sa tak stať v marci", povedala pre denník Beatrice Szabóová, hovorkyňa premiéra Roberta Fica.

 

Aj Slováci s dlhmi by ich škrtanie privítali. Na druhej strane je otázka, na čí úkor by to išlo a či by to v konečnom dôsledku nezaplatili zvyšní daňovníci. Určité možnosti na škrtnutie dlhov dnes na Slovensku dáva osobný bankrot.

 

Ten je však komplikovaný a ľuďom umožňuje s čistým štítom začať až po troch rokoch od bankrotovania. Banky však pred odpúšťaním dlhov varujú. Viedlo by to k nezodpovednému správaniu ľudí, uzatvára denník.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona