Chorvát Vlaovič: Naši ofenzívni hráči majú niečo do seba

NETKY.SK • 25 Máj 2016, 10:47 • 2 min
Chorvát Vlaovič: Naši ofenzívni hráči majú niečo do seba

ZÁHREB - Bývalý chorvátsky futbalový reprezentant Goran Vlaovič strelil pred 20 rokmi jeden z najpamätnejších gólov ME 1996 v Anglicku. V 86. min duelu základnej D-skupiny proti Turecku (1:0) si pred poliacou čiarou prevzal prihrávku od Aljošu Asanoviča.

slovakia

left justify in out

Počas následného sóla ho nezastavil ani stopér Alpay Özalan, hoci ten mohol zatiahnuť záchrannú brzdu (Turek za to neskôr dostal cenu fair-play, pozn.), obišiel aj gólmana Recbera Rüstüho a napokon strelou do prázdnej bránky rozhodol o triumfe Chorvátska.

 

Dnes 43-ročný Vlaovič si pred tohtoročnými ME vo Francúzsku (10. júna - 10. júla) myslí, že súčasný kouč Chorvátska Ante Čačič to bude mať pri výbere hráčov do ofenzívy mimoriadne náročné. "Vatreni" podľa neho disponujú veľkou útočnou silou.

 

"Každý z ofenzívnych hráčov má niečo do seba. Perišič a Mandžukič sú z nich najsilnejší a najefektívnejší. Pjaca každým dňom zúročuje svoj nesporný talent, Kramarič je univerzál použiteľný na viacerých pozíciách a Kalinič je typický stredný útočník, ktorý sa nám na šampionáte môže veľmi hodiť. Čop je taktiež cenný, spoločne s Mandžukičom sú z našich útočníkov najlepší, čo sa týka zapájania sa do defenzívy. Halilovič je diamant, ktorý je stále v procese brúsenia. Tréner Čačič to bude mať pri rozhodovaní ťažké," vyhlásil Vlaovič pre portál vecernji.hr.

 

Päťdesiatdvanásobný reprezentant Chorvátska očakáva zo strany svojich krajanov úspešné ME. "Ak sa pozriem na mená klubov, v ktorých hrajú naši najlepší hráči, vychádza mi z toho, že súčasný tím je ešte lepší ako ten, ktorý získal na MS 1998 vo Francúzsku bronzové medaily. To však nebýva hlavný predpoklad dobrého výsledku, na úspech treba ďaleko viac," doplnil Goran Vlaovič.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies