Chorvát Rudež hlavným kandidátom na post trénera mužov Slovenska

NETKY.SK • 12 Január 2016, 11:15 • 2 min
Chorvát Rudež hlavným kandidátom na post trénera mužov Slovenska

BRATISLAVA - Hľadanie mena nového trénera mužskej basketbalovej reprezentácie SR sa blíži ku koncu. Nástupcom Milana Černického by sa mal stať Chorvát Ivan Rudež, ktorý v prípade akceptovania ponuky od vedenia Slovenskej basketbalovej asociácie (SBA) povedie národný tím v SR v kvalifikácii o postup na budúcoročný kontinentálny šampionát (EuroBasket 2017).

slovakia

left justify in out

Ako informoval špecializovaný portál Basket.sk, Rudež sa stal hlavným kandidátom na funkciu reprezentačného kouča po zasadnutí Komisie vrcholového basketbalu – Muži. "Neviem, odkiaľ táto informácia presiakla, ale môžem potvrdiť, že Ivan Rudež je na zozname kandidátov," uviedol pre Basket.sk ústredný tréner SBA František Rón. Komisia vrcholového basketbalu – Muži urobila zoznam kandidátov aj s poradím. Na otázku, či je Rudež na čele tejto kandidátky, Rón odpovedal: "Áno".

 

Definitívne rozhodnutie bude mať výkonný výbor SBA, ktorý bude rokovať tento piatok. Potom by vedenie asociácie malo začať rokovania s vybratým adeptom na pozíciu reprezentačného trénera.

 

Tridsaťšesťročný Rudež sa zapísal do povedomia slovenskej basketbalovej verejnosti vďaka úspešnému trojročného pôsobeniu v Prievidzi (2007 – 2010), s ktorou vybojoval v sezóne 2008/2009 bronzové medaily.

 

Následne pôsobil ako asistent trénera v Cedevite Záhreb, krátko viedol BC Viedeň a od roku 2012 sa jeho meno spája so švajčiarskym tímom Lions de Ženeva, s ktorým dvakrát vyhral národnú ligu i pohár. Rudež sa stal vo Švajčiarsku dvakrát najlepším trénerom roka.

 

Horkokrvný kormidelník má skúsenosti aj so slovenskou mužskou reprezentáciou, svojho času pomáhal Milanovi Černickému z pozície asistenta hlavného trénera.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies