Chorvát, ktorý v roku 1976 uniesol americké lietadlo, spáchal samovraždu

NETKY.SK • 6 September 2013, 11:22 • 2 min
Chorvát, ktorý v roku 1976 uniesol americké lietadlo, spáchal samovraždu

ZÁHREB - Chorvátsky nacionalista Zvonko Bušič, ktorý si odpykal v americkom väzení 32 rokov za únos lietadla americkej leteckej spoločnosti Trans World Airlines (TWA) a nastraženie bomby, ktorá zabila policajta, spáchal samovraždu. Informovala o tom dnes agentúra Associated Press.

slovakia

left justify in out

Uviedla, že 67-ročného muža našli mŕtveho uňho doma v meste Rovanjska neďaleko Zadaru ešte v nedeľu, zanechal po sebe samovražedný list. V stredu mal pohreb. Bušič viedol päťčlennú skupinu, ktorá v septembri roku 1976 uniesla počas letu z New Yorku do Chicaga Boeing 727 spoločnosti TWA a nastražila bombu v úložnej skrinke na newyorskej železničnej stanici Grand Central, ktorá zabila policajta. Podľa agentúry Associated Press chcela skupina svojimi aktivitami upozorniť na snahy Chorvátska o nezávislosť od komunistickej Juhoslávie.

Bušič sa vrátil do Chorvátska v roku 2008 po tom, ako ho podmienečne prepustili z väzenia v USA, kde si za únos lietadla odpykával doživotný trest.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona