Chorobnosť na akútne respiračné ochorenia v Bratislavskom kraji opäť stúpla

NETKY.SK • 16 Február 2018, 13:12 • 2 min
Chorobnosť na akútne respiračné ochorenia v Bratislavskom kraji opäť stúpla

BRATISLAVA – Chorobnosť na akútne respiračné ochorenia (ARO) v Bratislavskom kraji v siedmom kalendárnom týždni opäť vzrástla.

slovakia

left justify in out

Aktuálne predstavuje 5923,1 chorých na 100.000 obyvateľov. Najvyššia chorobnosť bola zaznamenaná v okresoch Bratislava I. a Senec, a najčastejšie sa týkala mladých ľudí vo veku 15 až 19 rokov. TASR o tom informoval regionálny hygienik Otakar Fitz.

 

Pri chrípke a chrípke podobných ochoreniach zaevidoval Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) Bratislava chorobnosť 517,2 na 100.000 obyvateľov. Oproti minulého týždňu tak o čosi stúpol aj počet chorých na chrípku a jej podobné ochorenia. "Komplikácie boli hlásené u 360 prípadov z celkového počtu ochorení," doplnil Fitz.

 

V aktuálnom kalendárnom týždni bolo na základe rozhodnutia regionálneho hygienika zatvorených desať predškolských a školských zariadení. Ako informuje RÚVZ na svojom profile na sociálnej sieti, od piatka je zatvorená Základná škola v Šenkviciach v okrese Pezinok a Spojená škola na Pribinovej ulici v Malackách. Vydaný bol tiež zákaz návštev v zdravotníckych zariadeniach v Bratislavskom kraji.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies