Choreograf D. Hégli získal ocenenie na divadelnom festivale v Avignone

NETKY.SK • 30 Júl 2017, 18:33 • 2 min
Choreograf D. Hégli získal ocenenie na divadelnom festivale v Avignone

BRATISLAVA - Na festivale súčasného divadla, ktorý sa koná vo francúzskom Avignone, odovzdali ocenenia Prix Tournesol.

slovakia

left justify in out

V kategórii Corps et danse (Telo a tanec) získala tohtoročné ocenenie inscenácia Dušana Hégliho Finetuning. Medzi nominantov ocenenia bolo vybraných 150 predstavení z viac ako 1100 inscenácií uvedených na Festivale Off d'Avignon.

 

Koprodukcia Tanečného divadla Ifjú Szivek a Dušan Hegli Company mala premiéru ešte na vlaňajšom Festivale Off d'Avignon, dodnes sa predstavila 46-krát väčšinou v Avignone. Choreografia spracováva tematiku domáceho násilia. Spoluautormi predstavenia sú návrhárka kostýmov Edit Szűcs (návrhárka kostýmov filmu Saulov syn oceneným Oscarom), skladateľ László Kelemen a slamer Kristóf Horváth.

 

"Som veľmi šťastný, že na najväčšom festivale súčasného divadla sme tradičným tancom a hudbou presvedčili aj odborné publikum a porotu Prix Tournesol. Je to veľké uznanie," uviedol Hégli. K oceneniu telefonicky zagratuloval minister kultúry Marek Maďarič a podpredseda parlamentu Béla Bugár. Na Prix Tournesol sa nominujú predstavenia, ktoré spracovávajú aktuálne otázky súvisiace s budúcnosťou ľudstva, ochranou životného prostredia, solidaritou, rasizmom a rovnoprávnosťou.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies