Chorého Novotu vymenil v nominácii Dúbravka

NETKY.SK • 13 November 2014, 11:02 • 2 min
Chorého Novotu vymenil v nominácii Dúbravka

BRATISLAVA - V nominácii slovenskej futbalovej reprezentácie na zápas C-skupiny kvalifikácie EURO 2016 proti Macedónsku, resp. prípravný duel s Fínskom nastala druhá vynútená zmena. Chorého brankára Rapidu Viedeň Jána Novotu v tíme nahradí gólman Martin Dúbravka z dánskeho Esbjerg fB. Informovala o tom oficiálna internetová stránka Slovenského futbalového zväzu (SFZ).

slovakia

left justify in out

"Namiesto Jána Novotu, ktorý pre zhoršujúci sa zdravotný stav (teploty) neabsolvoval stredajšie tréningy, pričom prognóza zlepšenia nie je priaznivá, povolal tréner Kozák Martina Dúbravku. Brankár dánskeho Esbjerg fB sa už pripojil k tímu v Senci a od štvrtka sa naplno zapojí aj do tréningového procesu," uvádza sa na www.futbalsfz.sk.

 

Ešte pred reprezentačným zrazom vypadol pre zranenie obranca Catanie Calcio Norbert Gyömbér, ktorý má zlomenú kosť v členku a už sa aj podrobil operácii. Toho vo výbere nahradil Kornel Saláta z DAC Dunajská Streda.

 

Zverenci trénera Jána Kozáka ako líder C-skupiny nastúpia v sobotu 15. novembra v Skopje (20.45), o tri dni v Žiline sa rozlúčia s rokom 2014 v príprave proti Fínom (17.00). Slováci fantasticky vstúpili do nového kvalifikačného cyklu, keď z troch náročných duelov vyťažili maximum 9 bodov. Najskôr v septembri zvíťazili 1:0 na Ukrajine a o mesiac neskôr šokovali ďalšieho favorita C-skupiny Španielsko, ktoré v Žiline zdolali 2:1. Následne si Hamšík a spol. poradili aj s domácim Bieloruskom 3:1. Na čele tabuľky majú trojbodový náskok pred Španielskom a Ukrajinou.

aktualizovaná nominácia SR na zápas C-skupiny kvalifikácie EURO 2016 s Macedónskom (15. novembra o 20.45 SEČ v Skopje) a prípravný zápas s Fínskom (18. novembra o 17.00 h v Žiline):
brankári:
Ján Mucha (FC Samara), Matúš Kozáčik (FC Viktoria Plzeň), Martin Dúbravka (Esbjerg fB)
obrancovia: Peter Pekarík (Hertha BSC Berlín), Martin Škrtel (FC Liverpool), Kornel Saláta (DAC Dunajská Streda), Ján Ďurica (Lokomotiv Moskva), Ľubomír Michalík (FC Kairat Almaty), Tomáš Hubočan (Dinamo Moskva), Dušan Švento (1. FC Kolín)
stredopoliari: Viktor Pečovský (MŠK Žilina), Filip Kiss (Ross County FC), Juraj Kucka (FC Janov), Patrik Hrošovský (FC Viktoria Plzeň), Róbert Mak (PAOK Solún), Stanislav Šesták (VfL Bochum), Marek Hamšík (SSC Neapol), Ondrej Duda (Legia Varšava), Vladimír Weiss (Lekhwiya SC), Miroslav Stoch (Al-Ain FC)
útočníci: Michal Ďuriš (FK Mladá Boleslav), Adam Nemec (Union Berlín), Filip Hološko (Caykur Rizespor)

 

náhradníci:
brankári:
Dušan Kuciak (Legia Varšava), Dušan Perniš (ŠK Slovan Bratislava), Tomáš Košický (Asteras Tripoli)
obrancovia: Pavol Farkaš (FK Gabala), Jozef Piaček (MŠK Žilina), Branislav Niňaj (ŠK Slovan Bratislava), Lukáš Štetina (FK Dukla Praha), Martin Juhar (SK Slavia Praha), Lukáš Pauschek (Bohemians 1905 Praha)
stredopoliari: Karim Guédé (SC Freiburg), Ján Vlasko (FC Spartak Trnava), Erik Sabo (FC Spartak Trnava), František Kubík (ŠK Slovan Bratislava), Tomáš Ďubek (FC Slovan Liberec)
útočníci: Adam Zreľák (MFK Ružomberok), Marek Bakoš (FC Viktoria Plzeň), David Depetris (FC Monarcas Morelia), Jakub Sylvestr (1. FC Norimberg), Martin Jakubko (FK Amkar Perm)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona