Cholera zahubila v Jemene vyše 2-tisíc ľudí

NETKY.SK • 27 August 2017, 11:09 • 2 min
Cholera zahubila v Jemene vyše 2-tisíc ľudí

SANÁ - Od konca apríla zahubila epidémia cholery vo vojnou zmietanom Jemene celkovo 2018 ľudí, informovala v sobotu Svetová zdravotnícka organizácia (WHO).

slovakia

left justify in out

Ako informovala agentúra Anadolu, WHO vo svoje správe ďalej uvádza, že od 27. apríla bolo v Jemene zaznamenaných 565.041 podozrivých prípadov cholery, a to v 22 z 23 provincií krajiny.

 

Podľa údajov Medzinárodného výboru Červeného kríža (ICRC) v dôsledku vojnového konfliktu utiekli zo svojich domovov vyše tri milióny ľudí a vyše 20 miliónov potrebuje naliehavú humanitárnu pomoc.

 

Jemen sa zmieta v konflikte od roku 2014, keď šiitskí povstalci - húsíovia - postúpili na juh a dobyli metropolu Saná, čo donútilo vládu prezidenta Abda Rabbuha Mansúra Hádího ujsť a požiadať o vojenskú intervenciu susednú Saudskú Arábiu a štáty Perzského zálivu. Nálety spolu s pozemnými bojmi pripravili už o život tisíce civilistov a dostali Jemen, najchudobnejšiu krajinu arabského sveta, na pokraj hladomoru.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies