Chodorkovský sa presunul k Ženevskému jazeru

NETKY.SK • 7 Január 2014, 06:45 • 2 min
Chodorkovský sa presunul k Ženevskému jazeru

ŽENEVA - Bývalý ruský oligarcha Michail Chodorkovský, ktorého pred takmer tromi týždňami prepustili z väzenia, je od nedele vo Švajčiarsku.

slovakia

left justify in out

Potvrdili to v pondelok tamojšie média, ktorým niekdajší ropný magnát ponúkol vyjadrenie počas cesty vlakom z Berlína do Bazileja. Predpokladá sa, že odtiaľ sa presunul k Ženevskému jazeru. Podľa svojich slov prišiel do Švajčiarska kvôli svojim synom, ktorým sa skončili prázdniny a nastupujú do školy. Umožnilo mu to trojmesačné schengenské vízum, ktoré mu švajčiarske úrady udelili koncom decembra. Novinárom taktiež povedal, že bude bojovať za politických väzňov v Rusku.

Bývalého šéfa ruského ropného gigantu Jukos, ktorý strávil desať rokov vo väzení za daňové úniky a spreneveru, predčasne prepustili na základe žiadosti o milosť adresovanej prezidentovi Vladimirovi Putinovi. Päťdesiatročný Chodorkovský známy ako dlhoročný odporca Putina vzápätí odletel do Nemecka, aby navštívil svoju chorú matku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies