Chodorkovsky: Adekvátne sankcie voči Rusku by Západ vyšli príliš draho

NETKY.SK • 7 Október 2014, 13:50 • 2 min
Chodorkovsky: Adekvátne sankcie voči Rusku by Západ vyšli príliš draho

NEW YORK - Západné ekonomiky nie sú dostatočne silné na to, aby zaviedli voči Rusku adekvátne sankcie za jeho postoj voči Ukrajine. Povedal to tento týždeň bývalý šéf ropnej spoločnosti Jukos Michail Chodorkovsky. Informovala o tom agentúra RIA Novosti.

slovakia

left justify in out

"Západ nie je schopný urobiť krok, ktorý by aj jeho stál príliš veľa. Pochybujem, že k takýmto (zmysluplným) sankciám v blízkej budúcnosti dôjde," povedal bývalý ropný magnát, ktorý strávil 10 rokov za mrežami za podvody a daňové úniky. Z väzenia ho prepustili minulý rok v decembri na základe milosti udelenej prezidentom Vladimirom Putinom. Ako však Chodorkovsky tvrdí, proces aj následný trest boli politicky motivované.

 

Zároveň upozornil, že aj napriek rozpadu Sovietskeho zväzu je Rusko stále veľmi silné. "Je omnoho silnejšie než napríklad Irán, ktorý medzinárodné sankcie tvrdo zasiahli," dodal Chodorkovsky.

 

Spojené štáty a Európska únia uvalili na Rusko niekoľko kôl sankcií, najskôr za anexiu ukrajinského Krymu a neskôr za, ako tvrdia, podporu separatistov bojujúcich na východe Ukrajiny. Okrem osôb sa sankcie dotkli aj spoločností v zbrojárskom, energetickom a finančnom sektore.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies