Chodorkovskij v záverečnej reči poprel obvinenia z krádeže ropy

NETKY.SK • 27 Október 2010, 11:32 • 2 min
Chodorkovskij v záverečnej reči poprel obvinenia z krádeže ropy

Chodorkovskij v záverečnej reči poprel obvinenia z krádeže ropy

slovakia

left justify in out

Bývalý ropný magnát Michail Chodorkovskij poprel dnes obvinenia z krádeže ropy, za ktoré mu v druhom súdnom procese hrozí ďalších šesť rokov väzenia.
      V záverečnej reči pred moskovským súdom označil všetky obvinenia vznesené prokuratúrou za nepodložené. Jediné, čo sa podľa neho podarilo dokázať, je fakt, že pred zatknutím v roku 2003 pôsobil ako šéf v súčasnosti už zaniknutej ropnej spoločnosti Jukos.
      Chodorkovskij (47) si vo väzení odpykáva osemročný trest za daňové úniky. V prebiehajúcom druhom procese, ktorý trvá už 20 mesiacov, čelí spolu s bývalým kolegom Platonom Lebedevom obvineniam z krádeže 218 miliónov ton ropy. Prokuratúra minulý týždeň prekvapivo zmiernila navrhovaný trest z 15 na šesť rokov. Vynesenie verdiktu sa očakáva v decembri.
      Bývalý najbohatší muž Ruska označuje vznesené obvinenia za absurdné a politicky motivované. Súčasný trest mu vyprší v roku 2011. Podľa vlastných slov však neočakáva, že sa dostane na slobodu, kým bude pri moci bývalý prezident a súčasný premiér Vladimir Putin.  

Zdroj: TASR/DPA, AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies