Chodorkovskij: Putinov režim prestane existovať do desiatich rokov

NETKY.SK • 17 Január 2015, 10:30 • 2 min
Chodorkovskij: Putinov režim prestane existovať do desiatich rokov

VILNIUS - Bývalý ruský magnát Michail Chodorkovskij, ktorého vlani prepustili z väzenia na Sibíri, v piatok vyhlásil, že vláda prezidenta Vladimira Putina pravdepodobne do desiatich rokov "prestane existovať".

slovakia

left justify in out

Chodorkovskij, ktorého impérium kedysi produkovalo viac ropy ako Katar, kým sa nedostal do konfliktu s Putinom, povedal, že Kremľom pevne ovládaný politický systém stratil schopnosť sa sám transformovať a zrejme sa zmení pod vplyvom vonkajších okolností.
      

"V čase, keď som bol vo väzení, písal som, že ... približne v rokoch 2014-15 bude počiatok vnútornej krízy režimu, keď začne robiť vážne chyby," povedal Chodorkovskij na konferencii v Litve. "Myslím si, že je tu veľká pravdepodobnosť, že v strednodobom horizonte desiatich rokov prestane režim existovať," dodal bývalý ruský magnát.
      

Putin sa v Rusku teší veľkej popularite za anexiu Krymu a politike odporovania Západu. Západné sankcie voči Moskve za úlohu, ktorú zohrala na Ukrajine, sa začínajú prejavovať. Ruská mena rubeľ stratila 40 percent svojej hodnoty proti predošlému roku. Došlo k tomu pod vplyvom sankcií, ale aj prepadu cien ropy. Ruská ekonomika sa zrejme v tomto roku prepadne do recesie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies