Chodorkovskému udelili trojročné schengenské víza

NETKY.SK • 30 December 2013, 16:38 • 2 min
Chodorkovskému udelili trojročné schengenské víza

ŽENEVA - Bývalého šéfa ruského ropného gigantu Jukos, ktorý strávil desať rokov vo väzení za daňové úniky a spreneveru, predčasne prepustili na základe žiadosti o milosť.

slovakia

left justify in out

Bývalému ruskému oligarchovi Michailovi Chodorkovskému, ktorého pred dvoma týždňami prepustili z väzenia, udelili v pondelok švajčiarske úrady trojmesačné schengenské vízum. V pondelok o tom informovalo švajčiarske veľvyslanectvo v Berlíne, kde sa prominentný Rus momentálne zdržiava. Chodorkovský požiadal o švajčiarske vízum minulý týždeň v utorok. "Udelené vízum mu umožňuje trojmesačný pobyt v schengenskej oblasti," píše sa vo vyhlásení veľvyslanectva.

Bývalého šéfa ruského ropného gigantu Jukos, ktorý strávil desať rokov vo väzení za daňové úniky a spreneveru, predčasne prepustili na základe žiadosti o milosť adresovanej prezidentovi Vladimirovi Putinovi. Päťdesiatročný Chodorkovský známy ako dlhoročný odporca Putina vzápätí odletel do Nemecka, aby navštívil svoju chorú matku. Nemecká vláda mu udelila ročné víza na vstup do Nemecka. Novinárom Chodorkovský následne povedal, že sa zatiaľ nechystá vrátiť do Ruska. Chodorkovského dvaja synovia chodia do školy vo Švajčiarsku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies