Chodník z obalu albumu Beatles Abbey Road sa stal súčasťou národneho dedičstva

NETKY.SK • 23 December 2010, 09:13 • 2 min
Chodník z obalu albumu Beatles Abbey Road sa stal súčasťou národneho dedičstva

Chodník z obalu albumu Beatles Abbey Road sa stal súčasťou národneho dedičstva

slovakia

left justify in out

img

Najslávnejší priechod pre chodcov v sfére populárnej hudby - "zebra" z obalu albumu Beatles Abbey Road, nachádzajúca sa neďaleko rovnomenného nahrávacieho štúdia na severe Londýna - sa stala súčasťou národného dedičstva. Informovala o tom dnes v britskej metropole vláda Spojeného kráľovstva.

Vďaka záberu z albumu, ktorý zachytil štvoricu Paul McCartney, John Lennon, George Harrison a Ringo Starr pri prechádzaní cez cestu, je táto destinácia už po desaťročia "ťahákom" pre návštevníkov Londýna, osobitne však pre fanúšikov Beatles z celého sveta.

Britský minister pre cestovný ruch a národné dedičstvo John Penrose, ktorý priechod vyhlásil za pamiatku druhého stupňa v rámci národného dedičstva, zdôraznil, že aj keď nejde o zámok alebo katedrálu, vďaka Beatles a desaťminútovému fotografovaniu z augustového rána roku 1969 ide o lokalitu národného významu.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies