Chodkyňu na priechode v Holíči zachytilo auto, vodička jej zrejme nedala prednosť

NETKY.SK • 11 Február 2016, 14:13 • 2 min
Chodkyňu na priechode v Holíči zachytilo auto, vodička jej zrejme nedala prednosť

HOLÍČ - Polícia vyšetruje dopravnú nehodu, ktorá sa stala v stredu podvečer v Holíči. Osobné auto na priechode pre chodcov zrazilo 76-ročnú chodkyňu, vodička jej zrejme nedala prednosť.

slovakia

left justify in out

Dôchodkyňa po tom, čo ju auto zachytilo, spadla na zem. Pri nehode utrpela ľahké zranenia, previezli ju do nemocnice. Dychové skúšky ani u jednej z účastníčok nehody alkohol nepotvrdili. Agentúru SITA o tom informovala trnavská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová.


Polícia apeluje na vodičov, aby boli v blízkosti priechodov pre chodcov zvlášť opatrní. "Vodič je povinný dať prednosť chodcovi, ktorý vstúpil na vozovku a prechádza cez priechod pre chodcov, pritom ho nesmie ohroziť. Povinnosti majú aj chodci, tí nesmú vstupovať na vozovku, a to ani na priechod pre chodcov, ak vzhľadom na rýchlosť prichádzajúcich vozidiel nemôžu cez cestu bezpečne prejsť," vysvetľuje Kredatusová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies