Chodec Tóth spokojný s Viedňou, v tréningu sa mu darí

NETKY.SK • 11 Február 2014, 08:57 • 2 min
Chodec Tóth spokojný s Viedňou, v tréningu sa mu darí

BANSKÁ BYSTRICA - Aj po náročnom sústrední v juhoafrickom Johannesburgu chodec Matej Tóth dokázal, že dokáže aj po tvrdej tréningovej drine dosahovať kvalitné časy. Na mítingu Vienna Indoor Gala vyhral preteky na 5000 m vo štvrtom najlepšom tohtoročnom čase na svete 18:46,02 min.

slovakia

left justify in out

Iba Rus Ruzavin (18:15,54), Dmytrenko z Ukrajiny (18:21,76) a Francúz Diniz (18:29,44) zvládli túto trať v halovej sezóne 2014 rýchlejšie.

"S výkonom z Viedne som vzhľadom na okolnosti veľmi spokojný," komentoval Tóth svoje tohtoročné druhé vystúpenie v halovej sezóne. Nečudo, veď vo Viedni šliapal o takmer 32 sekúnd rýchlejšie ako 7. januára v Banskej Bystrici pár dní pred odletom do JAR. 

"Keď uvážim, že mám za sebou veľmi náročné sústredenie v JAR - ešte v týždni pred návratom som nachodil vyše 180 km v rámci náročného vytrvalostného tréningu - je môj čas veľmi dobrý. O nejakom vylaďovaní nemôže byť ani reč. Navyše štart vo Viedni mi vyšiel na piaty deň po návrate, čo je väčšinou krízový pri reaklimatizácii," vysvetlil piaty z MS 2013 v Moskve na 50 km. 

Tóth, ktorý v pondelok oslávil 31. Narodeniny, šliapal vo Viedni rovnomerne v tempe 3:44 - 3:46 min na kilometer. 

"Chýbala mi jedine rýchlosť v závere. Oproti osobáku (18:34,56) bol rozdiel v tom, že teraz som nedokázal tempo 3:45 vystupňovať. Ale v roku 2012 som mal za sebou sústredenie v Austrálii, kde sme oveľa viac pracovali na intenzite. Teraz v JAR sme sa viac zamerali na objem a intenzívnejšia práca nás ešte len čaká," porovnával zverenec trénera Mateja Spišiaka a dodal: "Momentálne som rád, že som zdravý a cítim sa veľmi dobre. Tréningy mi idú podľa predstáv, niekedy aj lepšie. Som rád, že sa môžem v pokoji pripravovať na sezónu."

Najbližší štart čaká Mateja Tóth pravdepodobne opäť na halovej päťtisícke na majstrovstvách Slovenska 22. februára. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona