Chodec Tóth je v poriadku, energiu naberá v Antalyi

NETKY.SK • 13 Máj 2014, 10:52 • 2 min
Chodec Tóth je v poriadku, energiu naberá v Antalyi

ANTALYA - Najlepší slovenský atlét uplynulého roka Matej Tóth sa po sklamaní na Svetovom pohári v chôdzi v čínskom Tchaj-cchangu, kde po problémoch so zadným stehenným svalom obsadil v pretekoch na 20 km až 28. miesto, opäť pustil s vervou do prípravy.

slovakia

left justify in out

Momentálne je na sústredení v tureckej Antalyi, odkiaľ sa vráti 17. mája.

"Zdá sa, že zadný stehenný sval nebol poškodený a je už v poriadku. Moje pocity počas pretekov v Tchaj-cchangu boli asi dôsledok nejakej kompenzácie v pohybe. Jednoducho niečo iné nebolo úplne v poriadku, a preto som asi nadmerne zaťažoval zaďák, z čoho pramenilo jeho tvrdnutie a takmer kŕčový stav," vysvetľoval piaty najlepší päťdesiatkar z vlaňajších MS v Moskve. "Po návrate z Číny som na odstránení problému popracoval s fyzioterapeutmi, takže teraz na tréningoch už nepociťujem nijaký problém." 

 

Matej Tóth si po Svetovom pohári týždeň oddýchol. Aj teraz v Antalyi sa venuje ešte aj regenerácii, no už začína pomaly s prípravou na vrchol roka - augustové ME v Zürichu, kde pôjde päťdesiatku. 

 

"Potreboval som si vyčistiť hlavu, zregenerovať telo. Po návrate domov absolvujem ešte kryoterapiu v Banskej Bystrici," informoval Tóth. 

Po štyroch jarných súťažiach na 20 km absolvuje zverenec trénera Mateja Spišiaka na prelome mája a júna tri súťaže na kratších tratiach. 

 

"Ak budem v poriadku, chcel by som štartovať 31. mája na Záhoráckej desiatke v Borskom Mikuláši, na druhý deň na päťke v Hlohovci a potom by som chcel získať nejaké body pre Duklu 7. júna na Kritériu SNP v Banskej Bystrici v rámci Atletickej ligy 2014, kde sa pôjde päťtisícka," načrtol Tóth svoj plánovaný najbližší súťažný program.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies