Chodec Martin Tišťan sa radoval v Murcii a smútil v Pekingu

NETKY.SK • 4 December 2015, 11:27 • 2 min
Chodec Martin Tišťan sa radoval v Murcii a smútil v Pekingu

BRATISLAVA - Slovenský reprezentant v chôdzi Martin Tišťan za najkrajší okamih roka 2015 označil chvíľu, keď na pretekoch 11. ročníka Európskeho pohára v španielskej Murcii prišiel do cieľa.

slovakia

left justify in out

Vtedy totiž už vedel, že časom 4:02,26 h práve splnil limit v chôdzi mužov na 50 km nie iba na MS v Pekingu (4:06,00), ale aj na OH 2016 v Brazílii (4:03,00). O niekoľko mesiacov neskôr však spoznal aj odvrátenú stranu životného úspechu. Na svetovom šampionáte v Pekingu sa chodecká súťaž na 50 km pre neho predčasne skončila.

 

Rozhodcovia ho v tejto súťaži diskvalifikovali. Červený terčík v ich rukách videl približne na 25. kilometri chodeckého maratónu.


"To bolo zlé. Taký okamih by som si už nikdy v kariére nechcel zopakovať. Určite nie," vrátil sa 23-ročný člen Vojenského športového centra (VŠC) Dukla Banská Bystrica k pekinskej diskvalifikácii.


"Preto neviem, či mám rok 2015 považovať za úspešný alebo nie," dodal rodák z Banskej Bystrice, ktorý sa k chôdzi dostal zásluhou trénera Romana Benčíka na športovom gymnáziu v rodnom meste.


"Fakt, že som v mojom mladom veku splnil limit na OH 2016 v Brazílii, je úžasná vec, ale diskvalifikácia v Pekingu vrhá na súťažný ročník 2015 tieň neúspechu. Nebolo to minulý rok všetko iba o spokojnosti so svojimi výkonmi. Neviem, ako sa to všetko dá vyvážiť," konštatoval Martin Tišťan, ktorý pred chôdzou okrem futbalu skúšal aj skok o žrdi a moderný päťboj. Keďže vybojovaním miestenky na olympiádu v Riu sa Martinovi Tišťanovi podarilo splniť si veľký atletický sen, aktuálnou bola aj otázka, ako sa chodecká skupina trénera Romana Benčíka chystá na rok 2016. "Už sme začali zimnú prípravu. Teraz v decembri ideme na kondičné sústredenie na Štrbské Pleso," reagoval na otázku agentúry SITA účastník ME 2014 v Zürichu a MS 2015 v Pekingu a pokračoval: "Kondičný vysokohorský tréning vo Vysokých Tatrách si potom v januári ešte zapakujeme a po tomto pobyte nás čaká tradičné sústredenie v JAR, kde sme sa pripravovali aj minulý rok na sezónu 2015, ktorú teraz bilancujeme."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies